img-introimage-nieuws
Ada Rosman - Woestijnkastelen en stadskamelen op reis door Jordanië

Woestijnkastelen en Stadskamelen Reis door Jordanië

22 December 2012 by Patricia No Comment

Voorwoord: Ada Rosman-Kleinjan

‘Ga je nog een boek schrijven over jullie reis naar Jordanië?’, vroeg ze toen ik vertelde dat we Jordanië hadden gekozen als onze volgende bestemming.

‘Nee, dat was ik niet van plan. We gaan niet zo ver weg en ook niet zo lang. Ik moet wel iets te vertellen hebben,’ was mijn reactie.

‘Dat vind ik jammer, want Jordanië is nu echt een land waar ik nog wel eens naartoe zou willen,’ zei ze.

Het zaadje was gezaaid en bleef in mijn geheugen haken. Misschien is het wel leuk om een kleinere uitgave van mijn Wombat reisboeken te maken, mijmerde ik verder? Kleintje Wombat?

Jordanië: een verre bestemming maar toch dichtbij. Een land met een eeuwenoude geschiedenis en de daarbij behorende ruïnes. Een oase van rust in het roerige Midden-Oosten. Een land met een prima infrastructuur en vriendelijke en behulpzame mensen. Een land waar je een mooie vakantie kunt houden, voor kortere of voor langere tijd. Een land waar je vol bewondering kijkt naar de Treasury van Petra en de rauwe schoonheid van de woestijn van Wadi Rum. Een land waar enkele keren per dag een welgemeend ‘Welkom in Jordanië’ tegen de toerist wordt gezegd.

Een land om een boek over te schrijven…

Fragment uit: Woestijnkastelen en stadskamelen

Ondertussen zijn we experts geworden in het vinden van huizen in steden waar de straten geen namen en geen huisnummers hebben. We belanden bij het hoog gelegen, vierkante huis van Patricia die er direct aan komt lopen en ons hartelijk welkom heet. Ze had duidelijk naar ons uit zitten kijken. Wat een leuke stek!

Vanaf het balkon hebben we een prachtig uitzicht op de stad die aan onze voeten ligt. Een heerlijke, grote, schone kamer met vrolijke olifanten op de lakens en de slopen en een enorme badkamer waar je uit de voeten kunt.

‘Hier kan ik tenminste mijn tandenborstel zo neerleggen,’ lacht Jan.

Petra Bed & Breakfast heeft vier gastenkamers, die samen tien gasten kunnen herbergen. We besluiten ter plekke om hier een aantal nachten te blijven om zo vanaf een vaste stek een paar uitstapjes te kunnen maken. Het voelt direct erg vertrouwd.

‘Hoe doe je dat, wanneer er mensen willen komen die geen eigen vervoer hebben?’ vraag ik, aangezien deze locatie niet midden in het centrum ligt en openbaar vervoer zie ik hier niet helemaal naar toe gaan.

‘Nou, ze kunnen me altijd bellen, dan haal ik mijn gasten op. Ook heb ik een extra mobiele telefoon beschikbaar voor mijn gasten, zodat ze me altijd kunnen bereiken,’ legt ze uit.

‘s Avonds maken we kennis met haar man Eid, een echte paardenman die nergens anders zou kunnen wonen en leven dan dichtbij de woestijn.

U kan het boek bestellen via www.adarosman.nl

About Author

Patricia
  •  

Leave a Comment

Feel free to leave us a comment. Just simply enter the form below and click Submit.